Styrelse & Ledning

Christina Hugosson, f. 1963, styrelseordförande

Christina Hugosson är utbildad civilingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan. Hon har 25 års erfarenhet av medicinsk teknik, life science, konsultbranschen och verkstadsindustri från bolag som Boule Diagnostics, Elekta, Siemens Elema, SciBase, HotSwap, ASEA/ABB. Positionerna har varierat från mjukvaruingenjör, projektledare, utvecklingschef, säljansvarig till VD. Hugosson har varvat operativt arbete med rådgivande konsultuppdrag sedan år 2000. Hugosson tillför ObsteCare gedigen kunskap om internationella krav för produktutveckling, försäljning och marknadsföring samt har erfarenhet från noterat bolag på AktieTorget både som VD och styrelseledamot.

Peter Risberg, f. 1958, styrelseledamot

Peter Risberg har en jur. kand. från Stockholms Universitet, samt även utbildning från IHM och Cranfield School of management. Risberg har mer än 15 års erfarenhet från hälsa och sjukvårdssektorn på ledande positioner i olika företag. Han har varit VD för ISS Healthcare Group, Proffice Care, Agito Group, Previa och TeamOlmed. Han har varit medlem i koncernledningen i Capio AB och Proffice AB. Risberg är styrelseledamot i flera bolag.

Harald Almström, f. 1950, styrelseledamot

Harald Almström är läkare och disputerade vid Karolinska institutet. Han har varit aktiv inom förlossningsvården i över 30 år. Han har omfattade erfarenhet av nyföretagande inom vården både som VD och medicinskt ansvarig för BB Sophia och för BB Stockholm. Han har arbetat kliniskt på Danderyds sjukhus och var även grundare och ägare till företaget UltraGyn. Han tillför ObsteCare en unik kombination av erfarenhet både från företagande inom med-tech och erfarenhet som praktiserande läkare.

Bo Lundblad, f. 1960, styrelseledamot

Bo Lundblad är civilingenjör från Maskintekniklinjen på KTH med inriktning mot industriell ekonomi och har arbetat inom IT-branschen under 25 år. Han har en gedigen erfarenhet som försäljningschef mot större kunder, från bland annat Oracle och Sigma. Det kompletterar väl det arbete som ObsteCare intensivt driver, gällande att knyta viktiga kontakter både med potentiella distributörer och slutkunder. För närvarande är han verksam som företagare inom fastigheter.

Helena Liljedahl, f. 1966, VD

Ekonom med lång erfarenhet av att etablera nya produkter på internationell marknad och av entreprenörsdrivna företag med egenutvecklade produkter. Under mitt yrkesliv har jag alltid haft roller som försäljningschef, marknadschef och VD bland annat på Baby Björn, Weleda, ImseVimse.

Mitt fokus ligger på affärsmannaskap och ledarskap och jag ansvarar för daglig verksamhet och att vi tillsammans ska göra verklighet av styrelsens strategiska planer och mål.

Revisor Eva Stein, från Allegretto Revision är huvudansvarig revisor för ObsteCare AB.

Allegretto Revision KB
Ringvägen 100
Box 38120
100 64 Stockholm

Dokument

DokumentnamnTyp
BolagsordningPDF